Bileşimi
1 ml’de 3,1 mg Sodyum laktat, 6 mg Sodyum klorür, 0,3 mg Potasyum klorür, 0,2 mg Kalsiyum klorür bulunur.
Endikasyonları
Hububat ve bakliyat tane ve unlarının, bira mayasının, kök, yumruların ( patates, şeker pancarı v.s.) elma, armut ve benzeri şeker ve nişasta bakımından zengin ve kolay fermente edilebilir yiyeceklerin, çok yüksek miktarlarda yenilmesi sonucu sıkça ortaya çıkan ve arpalama, tane ve yem tutması denilen metabolik asidozis ile uzun süreli anoreksi, kronik renal yetmezlik, aşırı diyare ve kusma, üretral obstrüksiyon, adrenokortikal yetmezlik hallerinde kullanılır.
2 Ekim 2009 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder